Mesi võib sisaldada üle 400 komponendi.
Meele on iseloomulik suur erinevate ensüümide sisaldus -diastaas,invertaas,katalaas,glükoosoksüdaas
Mineraalainetest leidub kõige enam kaaliumi, rauda, kaltsiumi, fosforit, magneesiumi.
Väga palju erinevaid mikroelemente.
Lehe- ja mesikastemeed ning tumedamad meed sisaldavad mineraalaineid rohkem kui heledad. Vitamiine leidub mees suhteliselt vähe ja nende hulk sõltub õietolmu kogusest mees; põhilised vesilahustuvad vitamiinid näiteks vitamiin C keskmine sisaldus 2 mg/100 g
Ühendeid, mis mõjutavad mee maitset, aroomi ja värvust, annavad bioloogilise aktiivsuse ja antibakteriaalsuse – aminohapped, orgaanilised happed, fenoolsed ühendid, flavonoidid, estrid alkoholid.
Mee toitaineline koostis
Järgnevast tabelist saad täpselt teada, missuguseid toitaineid sisaldab 100 grammi mett. Hea on teada, et 1 dl = 140g
1 sl = 30 g; 1 tl = 10 g mett.
Toitaine Kogus
Energia (sh kiudained) 1380.0 kj
Energia (sh kiudained) 330.0 kcal
Süsivesikud, imenduvad 80.8 g
Rasvad 0.0 g
Valgud 0.5 g
Alkohol 0.0 g
Vesi 18.0 g
Tuhk 0.2 g
Süsivesikud, kokku 80.8 g
Kiudained 0.0 g
Tärklis 0.0 g
Sahharoos 1.5 g
Laktoos 0.0 g
Maltoos 0.0 g
Glükoos 37.9 g
Fruktoos 41.4 g
Galaktoos 0.0 g
Rasvhapped, kokku 0.0 g
Küllastunud rasvhapped 0.0 g
Monoküllastumata rasvhapped 0.0 g
Polüküllastumata rasvhapped 0.0 g
Transrasvhapped 0.0 g
Palmitiinhape (C16) 0.0 g
Steariinhape (C18) 0.0 g
Linoolhape (C18:2) 0.0 g
Linoleenhape (C18:3) 0.0 g
Kolesterool 0.0 mg
Naatrium 2.2 mg
Kaalium 60.0 mg
Kaltsium 5.0 mg
Magneesium 3.0 mg
Fosfor 7.0 mg
Raud 0.5 mg
Tsink 0.1 mg
Vask 0.0 mg
Mangaan 0.37 mg
Jood 1.0 µg
Seleen 0.0 µg
Kroom 5.0 µg
Nikkel 9.0 µg
Vitamiin A 0.0 RE
Retinool 0.0 µg
Beeta-karoteeni ekvivalent 0.0 BCE
Vitamiin D 0.0 µg
Vitamiin D3 0.0 µg
Vitamiin E 0.0 αTE
Vitamiin K 0.0 µg
Vitamiin B1 0.01 mg
Vitamiin B2 0.04 mg
Niatsiini ekvivalent, kokku 0.3 NE
Niatsiin 0.3 mg
Niatsiini ekviv. trüptofaanist 0.0 mg
Pantoteenhape 0.07 mg
Vitamiin B6 0.02 mg
Biotiin 0.0 µg
Folaadid 0.0 µg
Vitamiin B12 0.0 µg
Vitamiin C 4.0 mg
Soola ekvivalent 5.5 mg
Allikas: NutriData toidu koostise andmebaas, versioon 6.0, 2014.http://www.nutridata.ee/